вівторок, 12 березня 2019 р.

У ПРИМОРСЬКУ ВІДКРИЛИ СУЧАСНУ ВІТРОЕЛЕКТРОСТАНЦІЮ



  Під час візиту до Запорізької області Петро Порошенко взяв участь у запуску перших вітрових турбін Приморської вітроелектростанції. Цей об’єкт важливий для всієї України, зазначив Президент. Адже будівництво Приморської ВЕС – ще один крок на шляху до енергетичної незалежності держави.
  Приморський район — ось тут посеред поля знаходиться сучасна вітроелектростанція. Поки що на ній працюють лише 7 вітряків. Кожен з них потужністю майже 4 мегавати. Вітряки повністю автономні. Вони коригують швидкість і самостійно змінюють напрям в залежності від вітру. На Приморській ВЕС вперше в Україні запроваджено технологію цифрової підстанції. Тобто об’єкт обладнали спеціальними пристроями, які відстежують безпечність роботи станції. На відкриття першої черги до Приморська приїхав Президент Петро Порошенко.
  Президент зазначив – цей об’єкт важливий для всієї України із різних аспектів. По-перше він не шкодить екології, а навпаки дозволить скоротити викиди СО2. Також його будівництво та робота дозволять забезпечити новими робочими місцями сотні людей. І найголовніше Приморська ВЕС — це ще один крок до енергетичної незалежності України.
 Завершити повністю першу чергу будівництва станції, яка складатиметься з 26 вітряків, планують восени. А у 2021 році ВЕС має запрацювати на повну потужність і буде складатися з 52 вітротурбін. Це вже друга вітроелектростанція у нашій області. Першою є Ботієвська ВЕС.

Немає коментарів:

Дописати коментар